خانه » آموزش » ساختمان یورونیوز و مکعب سبز فرانسه

ساختمان یورونیوز و مکعب سبز فرانسه

ساختمان یورونیوز و مکعب سبز فرانسه

طرح بازسازی اسکله رود سن شهر لیون .پلانی گسترده و پویا که جانی نو به منطقه بخشیده است. این منطقه درگذشته، فقط یک اسکله متروکه بود.حالا کنار رود سن، دو مکعب نارنجی و سبز خودنمایی می‌کنند. اگرچه ساخت این دو بنای مکعبی، با یک فاصله‌ی زمانی پنج ساله همراه بود؛ اما طرح ساخت هر دوی آن‌ها در سال ۲۰۰۵ تصور شد. مسابقه طراحی این ساختمان‌ها، توسط موسسه SCI به مدیریت Georges Verney-Caron برگزار شد.مکعب‌های نارنجی و سبز، اگرچه مفهومی یکسان دارند اما ساختاری متمایز را به نمایش می‌گذارند.

ساختمان سبز، متعلق به یورونیوز است که به شکل مکعبی یکپارچه با دو حفره مخروطی بزرگ طراحی شد. این دو حفره، نور طبیعی و هوای تازه را مهمان فضای داخلی مکعب می‌کنند و به کاربران ساختمان اجازه می‌دهند که از مناظر اطراف لذت ببرند. این حفره‌ها شبیه به چشمانی غول‌آسا هستند که به تماشای رود و محیط نشسته‌اند.به‌طور نمادین، حفره‌ها، استعاره از چشمان بیدار خبرنگاران یورونیوز هستند که اخبار دنیای پیرامون را زیر نظر گرفته‌اند.

ساختمان، نقش ستاد مرکزی یورونیوز را ایفا می‌کند. یورونیوز، یک شبکه خبری بین‌المللی است که خبرهای جهانی را پوشش می‌دهد.معماری ستاد مرکزی یورونیوز نشان می‌دهد که چگونه می‌توان یک برنامه اداری بزرگ را به یک شکل تجربی معماری تبدیل کرد. طرح ساختمان، نوآوری‌های رسمی را با توسعه‌های پایدار آشتی می‌دهد تا کیفیت زندگی کاربران را بهبود دهد.اگر این حجم را به عنوان یک بلوک یکپارچه بپنداریم؛ حفره‌ها و نمای آن به رنگ، منفذها و ظرافت مکعب غنا می‌بخشند.پوسته دوجداره ساختمان از نمایی شیشه‌ای و یک پوسته آلومینیومی تشکیل شده است.

پوسته آلومینیومی دارای طرح‌های سوراخ‌سوراخ بی‌نظمی است. این پوسته دوجداره، در کنار بخشیدن نور و طراوت به داخل مکعب، به بهبود پرسپکتیو نمای بیرونی نیز کمک می‌کند. این طرح سینماتیک با حرکت و جریان رود سن در تعامل است.
رنگ سبز مکعب به رنگ آب رود سن اشاره می‌کند. همچنین، سبزی ساختمان باعث شد؛ بین معماری و چشم‌اندازهای سبز تپه‌های روبه‌رویی، ارتباط کلامی برقرار شود.این ریسک وجود داشت که رنگ سبز در این مکان به عنوان نشانه ای از معماری مدرن دیده شود؛ از نوسازی استاندارهای رایج حکایت کند و نقشی پیشگامانه در بازسازی این منطقه شهری بازی کند.


فابریک هایبر، طراح پوسته، سوراخ‌های روی پوسته را به امواج صوتی تشبیه می‌کند و آن‌ها را شبیه به امواج آب رود سن می‌پندارد. او از رنگ سبز، به عنوان امضای کارهای خود یاد می‌کند.حجم یکپارچه ساختمان، با حفره‌های دینامیکی ارزش پیدا می‌کند.
تیم معماری مکعب سبز، از یک حجم مستطیلی رونمایی کرد که با دو حفره بزرگ مخروطی شکل سوراخ شده است. طرحی که با طبیعت گره خورده، نیازهای کاربردی را برطرف کرده و به بهبود زندگی ساکنینش کمک می‌کند.این حفره‌های تماشایی نور، هوای تازه و مناظر پیرامون را مهمان اعماق مکعب کرده‌اند.حفره‌ها، تهویه طبیعی فضای داخلی را چه در روز و چه در شب، تأمین می‌کنند. همچنین، سوراخ‌ها به سوی آسمان باز می‌شوند و فضایی آرامش‌بخش در تمام طبقات این ساختمان اداری خلق می‌کنند.ساختمان دو نوع برنامه کلی را در خود جای داده است. اولی مربوط به دفاتر اداری یورونیوز مانند اتاق‌های خبر، اتاق کنترل و استودیوهای ضبط است.فضاهای عمومی مانند سرسرای ورودی و رستوران در طبقه همکف قرار دارند.


سرسرای ورودی از میان طبقه همکف می‌گذرد و به اسکله رود سن وصل می‌شود.فضاهای اداری ساختمان در شش سطح گسترده شده‌اند. اتاق‌های خبر در طبقات اول و دوم قرار دارند؛ بقیه ترازها، همگی دارای دو استودیو هستند که از طریق دو هسته عمودی پیچشی در دسترس قرار می‌گیرند. فضاهای فنی و سرویس‌های بهداشتی در هسته ساختمان واقع شده‌اند.طبقات اول و سوم در کنار حفره‌ها، دارای بالکن هستند؛ بالکن‌هایی که نماهایی ممتد از رود و اسکله را به نمایش می‌گذارند. برای ساخت نرده‌های این بالکن‌ها، از فلز مسطح و هم رنگ با پوسته استفاده شد.
طبقه‌های چهارم و پنجم از قسمت عمودی حفره‌ها بهره می‌برند و به بام مکعب وصل می‌شوند که نتیجه این اتصال، خلق دو حیاط روشن است. آخرین سطح ساختمان، یک تراس بیرونی ۳۶۰ درجه ای دارد.

 

 

گروه معماری ساویس

۱۳۹۶/۹/۲۶

همچنین ببینید

گالری هنر ونکوور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *